CECS catòlics fan el Camí de SANTIAGO

Un grup de persones amb discapacitat visual arriben a Santiago de Compostel·la

després de tres anys fent el camí francès

Un grup de persones cegues o amb discapacitat visual catòliques han vingut a l’Arquebisbat per explicar el seu camí. Un camí ple d’esvorancs de pujades i baixades, de vent i de molta calor. Un camí que pels cecs catòlics ha suposat molt esforç, molts moments inoblidables i també estar més a prop de Déu. La fe ha estat el motor del seu camí, el camí de Santiago.

3 anys per arribar a Santiago

Els cecs catòlics fa tres anys que fan el camí francès a Santiago de Compostel·la. L’any 2017 van començar aquesta aventura el Matías, el Juanjo, el Lluís, L’Enriqueta i el Juan José, juntament amb altres companys. Persones cegues i amb dificultats visuals unides en un camí comú, la fe. Aquell mateix any van recórrer el camí des de Sant Jean Pied de Port fins a Santo Domingo de la Calzada. El 2018 van seguir el recorregut des de Santo Domingo fins a Astorga. Finalment, arribava el final del llarg viatge aquest any 2019 amb la part de camí que faltava: d’Astorga fins a Santiago. “El primer que vaig fer en arribar a la plaça de l’Obradoiro va ser estirar-me a terra al costat de la Concha” explicava el Matías.

Els catòlics cecs pertanyents als grups de catòlics de la ONCE, com són, la CECO, Ciegos Católicos o Mirada Solidaria. Uns grups molt units entre ells que es donen suport mutu i organitzen viatges tan significatius com el d’aquest estiu.

Un camí autofinançat

El Camí de Sant Jaume va ser totalment finançat per ells mateixos. De fet els cecs catòlics tenen un tresorer, en Josep i un comptable, el Quique. Així, ells són els que porten totes les finances del grup perquè tots els números quadrin a l’hora d’emprendre el viatge.

Per als cecs catòlics el més important del camí són els companys de viatge, persones amb les mateixes circumstàncies que s’ajuden mútuament, i la fe. Creure en Déu és el que els ha empès a fer el camí i el que els ha permès aguantar fins al final, tot i el cansament i les frustracions. La fe els ha fet seguir endavant fins a arribar a poder besar a l’apòstol a la Catedral de Santiago de Compostel·la. Aquesta mateixa fe és la que els llança a anar a Roma l’any que ve amb un únic desig: “poder conèixer al papa Francesc”.