Entrevista a Alfons de Alarcón, de la Pastoral del Sord

Preparant-se per servir els sords

Entrevista a Alfons de Alarcón, jove seminarista que participa en les activitats d’atenció pastoral per a persones sordes

L’Alfons de Alarcón és un jove seminarista que fa quatre anys que col·labora a les activitats que es realitzen per a l’atenció pastoral de les persones sordes. Cada dissabte participa a la Missa amb Llengua de Signes, que se celebra a les 18.30 h a la Parròquia de Santa Teresa de l’Infant Jesús de Barcelona (es pot veure a www.pastoraldelsord.org). Aquest estiu, l’Alfons ha assistit a la XXVIII Trobada Nacional de la Pastoral del Sord a Màlaga. Aquest cap de setmana se celebra el Dia Internacional de les Persones Sordes.

Com vas entrar en contacte amb la Pastoral?

Vaig conèixer Mn. Xavier Pagès fent de monitor durant l’estiu a la parròquia de la Mare de Déu de la Medalla Miraculosa, de la qual és el rector. Aquell mateix estiu se celebrava a Barcelona la XXIV Trobada Nacional de la Pastoral del Sord. Em va comentar que ell n’era el consiliari. Em vaig interessar i a partir d’aleshores en vaig voler formar part.

La teva ordenació serà una bona notícia per a la Pastoral del Sord…

Penso que sí, si Déu vol, tant per a la Pastoral del Sord com per a l’Església; sobretot, perquè a Catalunya només hi ha un sacerdot que es dediqui a això. Des del primer dia que en vaig formar part m’han acollit com un més. A la Pastoral rebo una formació específica, participant en les activitats que s’hi realitzen –al Seminari, la formació és la mateixa que la resta dels meus companys.

Quina és la teva responsabilitat?

D’entre les diverses activitats que hi ha a la Pastoral, la meva responsabilitat principal és la tasca amb els més joves, a les catequesis, i fer d’acòlit a la Missa. També, per practicar la Llengua de Signes i aprendre’n més, interpreto alguns convidats que vénen a donar xerrades.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del 30 setembre de 2018