El Cardenal inaugura la 24a Trobada de la Pastoral


[Arquebisbat de Barcelona]

 

El passat dijous va tenir lloc al Seminari de Barcelona la inauguració de la 24a Trobada Nacional de la Pastoral del Sord d’ España. Una iniciativa que es durà a terme  fins el proper dia 28.

La Trobada, organitzada pel Departament de Pastoral del Sord dins la Comissió de Pastoral de la Conferència Episcopal Española, va comptar amb una Eucaristia presidia pel Cardenal Sistach, i concelebrada pel president de la Comissió de Pastoral de la  CEE, el bisbe Sebastià Taltavull.

Va ser una Missa especial, ja que també es va realitzar en Llengua de Signes per a sords, a càrrec de Mn. Xavier Pagès junt amb altres intèrprets.

 

Viure l’Evangeli amb alegria

Des de fa 24 any les diòcesis en les quals hi ha pastoral per persones sordes, es reuneixen per compartir experiències i formació de vida cristiana. El tema d’aquest any ha estat  “Viure l’ Evangeli amb alegria” centrat en  l’Evangelii Gaudium del Papa Francesc.

El Cardenal Sistach en va fer referència durant la seva homilia, en la qual seguint la línia del pontífex argentí, va parlar d’una església que “surt al món, a la ciutat, a les perifèries, que surt a trobar-se amb la gent”. Citant els evangelis l’Arquebisbe de Barcelona va recordar que “Jesús us ha dit totes aquestes coses perquè la seva alegria estigui en vosaltres i sigui completa”.

Una trobada, doncs, que durant aquest estiu a Barcelona servirà per acollir amb germanor i calidesa a tots els sords i oients col·laboradors de la Pastoral del Sord de tota España.