Bisbe Taltavull: “Siguem alegres i transmetem-ho”


[Arquebisbat de Barcelona]

 

Amb motiu de la 24a Trobada Nacional de Pastoral del Sord,

Mons. Sebastià Taltavull va realitzar una conferència fonamentada en l’Evangeli Gaudiium del Papa Francesc

El bisbe auxiliar de Barcelona Mons.Sebastià Taltavull va assistir el passat dissabte al Seminari de Barcelona amb motiu de la 24a Trobada Nacional de Pastoral del Sord d’Espanya, centrada aquest any en l’alegria de l’Evangeli.

El bisbe menorquí va realitzar una conferència fonamentada en l’exhortació apostòlica Evangeli Gaudiium del Papa Francesc. Amb un llenguatge proper, que va fer reflexionar a tots els presents, el president de la Comissió de Pastoral de la CEE va posar èmfasi en el concepte de l’alegria, que aquesta no només fos de paraula, sinó que també es trobés en les accions diàries.

“Això és com quan vas a una Església. Veus unes cares llargues i tots cantant dient quina alegria… D’alegria res! Ho diem de paraula, però el rostre no indica el que realment vivim i sentim”, va exposar Mons.Taltavull.  

Durant la ponència, el bisbe Sebastià també va posar l’exemple d’un familiar sord, i com sempre recordava la importància d’estar alegre, i sobre tot, transmetre aquest sentiment als altres.

 

Mn. Sergio Buiza

Les jornades, que van ser un èxit de participació, van comptar amb la presència del Director del Departament de Pastoral del sord en la CEE, el Dr. Sergio Buiza Alcorta.

“En aquesta Trobada han assistit 146 persones, distribuïdes en 18 diòcesis espanyoles. També tres diòcesis estrangeres, concretament d’Itàlia, París, i El Salvador. Ha estat tot un èxit d’assistència”, va apuntar.  

Finalment, el prevere de la diòcesi de Bilbao va voler remarcar els objectius d’aquesta iniciativa. “La convivència, la oració comú i la trobada“. A més ha remarcat la gran tasca que s’està realitzant des de Barcelona. “La parròquia de Santa Teresa de l’Infant Jesús amb Mn. Pagès al capdavant i un bon equip de pastoral del sord”.