Excursió a Cardona: “Muntanya de la Sal” i més…

El passat dia 21 de maig, dilluns de Pasqua de Pentecosta, un bon nombre de fidels de la parròquia, acompanyats per membres de la Pastoral del Sord, vam anar d’excursió a Cardona. Allà vam poder visitar la muntanya de sal, un aflorament salí explotat des de l’antiguitat i de forma industrial des de 1923 fins a 1990. Vam baixar a la mina on gaudirem amb les curioses formes de les estalactites i estalagmites de sal.
Després de la visita a la mina, ens vam dirigir a la parroquial de Sant Miquel, un gran edifici d’estil gòtic del segle XIV, on vam celebrar la Missa de santa Maria Mare de l’Església, una memòria estesa a tot l’orbe pel Papa Francesc.
Després de dinar, resem el Rosari a la parroquial per després dirigir-nos al castell.Aquesta fortalesa, l’origen el trobem al segle IX, combinava tres usos, el militar, el palatí i el religiós. Militar, doncs va ser construït per defensar la muntanya de sal. Aquest ús militar va fer que les seves construccions s’anessin adaptant als temps i que les altes muralles es substituïssin per bastions que resistien els canons. Palatí, ja que també va ser residència dels ducs de Cardona i finalment religiós, ja que va ser una canongia. Potser sigui aquesta la part més interessant de la visita, l’antiga col·legiata de Sant Vicenç, un gran edifici romànic del segle XI de tres naus i creuer, les dimensions impressionen. També compta amb una cripta sota l’altar major. Malgrat totes les vicissituds que ha sofert aquesta església, encara conserva dues tombes renaixentistes de la família ducal.

Borja Hidalgo

 

EXCURSIÓ amb ROMIATGE

Dilluns 21 de maig de 2018

Sortida: a les 8 h. de Via Augusta 68

Parròquia de Sta. Teresa de l’Infant Jesús 

CARDONA

10 h.: Visita guiada al Parc Cultural de la “Muntanya de la Sal”

12h: Visita guiada al Centre Històric

13’15 h: Celebració de la Missa

14’15 h: Dinar a un restaurant cèntric

16’30 h: Romiatge amb rés del Rosari

17h: Visita guiada a la Col.legiata i a la Fortalesa del Castell

Arribada: a Barcelona sobre les 20 h.

Preu: 40 euros (Petits: preu especial)

(inclou: autocar, dinar i visites)

Inscripcions: (abans del 15 de maig)

Mª Rosa Alsina i Montse Tomás