“Som persones sordes, ESCOLTA’NS!”

Com cada any, tenim present el Dia Internacional de les Persones Sordes, que enguany se celebrarà a Barcelona el dissabte 1 d’octubre, amb el lema “Som persones sordes, ESCOLTA’NS!”. Una crida que ens fan a tots i que, com Església, també els hem d’escoltar! I ho volem fer a través de la tasca pastoral d’atenció a les persones sordes que es realitza a la nostra diòcesi, la Pastoral del Sord, que procura oferir tot el que normalment trobem a les parròquies, adaptat a les dificultats de comprensió i expressió que poden tenir les persones amb discapacitat auditiva, sordes o sordcegues.

Un bon exemple d’aquesta “escolta”, ha esdevingut aquest estiu a Aracena (Huelva) on ha tingut lloc el “XXVI Encuentro Nacional de la Pastoral del Sordo” amb l’ordenació d’un nou sacerdot sord, el fins ara Hno. Juanjo, en la que el bisbe Mons. José Vilaplana ha mostrat saber escoltar la veu dels sords catòlics, oferint-los així un ministre sord per l’atenció espiritual d’aquest món de silenci.

Donem-ne gràcies a Déu i aprofitem l’ocasió per a demanar la vostra pregària i informar de les activitats programades per al nou curs:

– Missa celebrada en llengua de signes: dissabtes i vigílies a les 18.30 h.

– Confessions, des de mitja hora abans de la Missa

– Grup de litúrgia, dissabtes a les 18.15 h.

– Adoració Eucarística, primer dissabte de mes de 17.45 a 18.15 h.

– Trobada de formació cristiana, dissabtes de 19.30 a 20.15 h.

– Grup de joves, un dissabte al mes a les 19.30 h.

– Trobada de matrimonis joves, un dissabte al mes a les 19.30 h.

– Catequesi d’infants i joves, dissabtes a les 17.30 h o dimarts a les 18 h.

– Reforç logopèdic i escolar, dimarts i dijous de 18 a 19.30 h.

– Orientació familiar per a pares, un dimarts al mes de 18.45 a 19.30 h.

– Activitats formatives per a adults, dimarts de 17 a 19 h

– Formació de col·laboradors i pràctica de LSC, dimarts i dissabtes de 17 a 18 h

– Adaptació de la Bíblia amb llengua de signes, dijous de 16.30 a 18 h

Per a més informació o per a alguna atenció pastoral (catequesi de primera comunió o de confirmació, preparació al baptisme o al matrimoni, orientació familiar, visites a malalts, celebracions exequials, acompanyament, consultes…) cal adreçar-se a Mn. Xavier Pagès Castañer, els dimarts, dijous o dissabtes a la tarda als locals de la parròquia de Santa Teresa de l’Infant Jesús (Via Augusta 68, entrada pel jardí del C/ Sant Marc o C/ Benet Mercadé 25, Barcelona), Tel. mòbil: 619 672 691 (SMS, WhatsApp…) c/e: pastoralsord@arqbcn.org

Recordem que setmanalment, gràcies a l’equip de www.nazaret.tv, oferim la retransmissió en directe de la Missa Dominical interpretada amb Llengua de Signes (LSC) tots els dissabtes i vigílies a les 18.30 h. i es pot veure en l’enregistrament a www.pastoraldelsord.org / facebook.com/PastoraldelSordo / twitter.com/PastoraldelSord