Participar a la Missa amb un mòbil o una tablet?

Setmanalment, gràcies a l’equip de www.nazaret.tv, oferim la retransmissió en directe de la Missa Dominical interpretada amb Llengua de Signes (LSC) tots els dissabtes i vigílies a les 18.30 h. A primera hora del Diumenge, també se’n pot veure l’enregistrament per internet (www.pastoraldelsord.org): un mitjà molt útil per a persones sordes que no poden assistir a una missa interpretada, que facilita que la puguin veure al web i després entendre-la millor quan participin en una missa d’oients. Fins i tot, no ens hauria de sorprendre que algunes persones sordes participin en una missa d’oients amb una tablet o un mòbil a les mans, i així puguin seguir les lectures, l’homilia… o tota la Missa. Caldria que les parròquies oferim WIFI.

(Sota aquest mateix títol, aquesta introducció no va ser publicada al Full Dominical del 4-X-2015)

 

Com cada any, el darrer cap de setmana de setembre se celebra el Dia Internacional de les Persones Sordes. Enguany, en l’àmbit de Catalunya, s’ha celebrat a Olot el dissabte 3 d’octubre. També, aquest estiu s’ha organitzat a El Escorial el “XXV Encuentro Nacional de la Pastoral del Sordo”; ja són 25 anys de trobades.

La Pastoral del Sord procura oferir l’atenció pastoral en tot el que normalment trobem a les parròquies, adaptada a les dificultats de comprensió i expressió que poden tenir les persones amb discapacitat auditiva, sordes o sordcegues. Aprofitem l’ocasió per a demanar la vostra pregària per aquest món de silenci.

Les activitats setmanals programades per al nou curs amb nous horaris, són:

– Missa celebrada en llengua de signes: dissabtes i vigílies a les 18.30 h

– Confessions, des de mitja hora abans de la Missa

– Grup de litúrgia, dissabtes a les 18.15 h

– Adoració Eucarística, primer dissabte de mes de 17.45 a 18.15 h

– Trobada de formació cristiana, dissabtes de 17.30 a 18.15 h

– Grup de joves, un dissabte al mes a les 19.30 h

– Trobada de matrimonis joves, un dissabte al mes a les 19.30 h

– Catequesi d’infants i joves, dissabtes a les 17.30 h o dijous a les 18 h

– Reforç logopèdic i escolar, dimarts i dijous de 18 a 19.30 h

– Orientació familiar per a pares, un dimarts al mes de 18.45 a 19.30 h

– Activitats formatives per a adults, dimarts i dijous de 17 a 19 h

– Formació de col·laboradors i pràctica de LSC, dimarts de 17 a 18 h

– Adaptació de la Bíblia amb llengua de signes, dijous de 16 a 18 h

Per a més informació o per a alguna atenció pastoral (catequesi de primera comunió o de confirmació, preparació al baptisme o al matrimoni, orientació familiar, visites a malalts, celebracions exequials, acompanyament, consultes…) cal adreçar-se a Mn. Xavier Pagès Castañer, els dimarts, dijous o dissabtes a la tarda als locals de la parròquia de Santa Teresa de l’Infant Jesús (Via Augusta 68, entrada pel jardí del C/ Sant Marc o C/ Benet Mercadé 25, Barcelona), Tel. mòbil: 619 672 691 (SMS, WhatsApp…)